De absurde fabels van Frank Adam tentoongesteld

August 15, 2009

Persbericht Provincie West-Vlaanderen 10 februari 2009

Sinds 2004 publiceert auteur-theatermaker Frank Adam zijn absurde fabels Confidenties aan een ezelsoor in de krant en in meerdere Boeken, en bewerkte hij ze tot theatervoorstelling, radioluisterspel en liederencyclus.

De overzichtstentoonstelling De absurde fabels van Frank Adam van de Provincie West-Vlaanderen brengt sprekende citaten samen met prenten van Klaas Verplancke, belicht Adams samenwerking met componist Johan De Smet en theatermaker Rik Teunis voor Kunstencentrum De Werf Brugge, en situeert Adams ‘Straatsburgconfidentie’ voor het Franse ruimtevaartagentschap cnes.

De tentoonstelling is voorzien van een werkkaart voor de bezoeker,een educatief luik voor adolescenten (3de graad secundair onderwijs) en een bijhorende krantje.2 professionele vertellers organiseren per ingeschreven bibliotheek een vertelmoment.

De feestelijke opening vond plaats in CC De Cultuurfabriek in Damme op 15 februari 2009.

De tentoonstelling, een creatie van Winob (West-Vlaams Informatie Netwerk voor Bibliotheken) reist tot eind 2010 langs de bibliotheken van West-Vlaanderen.

In augustus 2009 te bekijken in Oostrozebeke, in september in Zedelgem, in oktober in Zwevegem, in December in Roeselare. Lijst 2010 en verdere info op www.winob.be

De Absurde Fabelkrant kun je hier downloaden.