Brugse en Belgische fabels van Frank Adam

June 24, 2011

FABLES BRUGEOISES ET FABLES BELGES DE FRANK ADAM VERSION FRANCAISE CLIQUEZ ICI

___________________________________________________________

Op 25 juni pakt Frank Adam met een eerste Belgische fabel uit tijdens een erfgoeddag te Brugge.

Frank Hellemans, Knack Boekenburen 20/05/2011

In opdracht van het Brugse Erfgoednetwerk (BEN) schreef auteur Frank Adam een Belgische fabel over Brugge. Illustrator Klaas Verplancke maakte er twee prenten bij.

‘De Koetsier van Brugge’ in Concertgebouw Brugge

Samen met cellist Lode Vercampt performt Frank Adam ‘De koetsier van Brugge’ op 25 juni in de kamermuziekzaal van Concertgebouw Brugge op de inspiratiedag ‘Erfgoed en Beeldvorming’. Sprekers uit binnen- en buitenland  komen er debatteren over de manier waarop erfgoed het beeld van een stad succesvol kan beïnvloeden en hoe samenwerking met andere partners die beeldvorming kan verrijken.

Belgische Fabels in Letland en Nederland

‘Belgische fabels’ wordt het vijfde deel van de literaire cyclus ‘Confidenties aan een ezelsoor’ van auteur Frank Adam en illustrator Klaas Verplancke. Adam werkte eerder aan zijn Belgische fabels in het Ventspils House in Letland (op uitnodiging van Het Beschrijf en Les Lettres Européennes) en het Europese Schrijvershuis in Amsterdam (op uitnodiging van Het Beschrijf en het Nederlandse Letterenfonds).

Contes philosophiques in Frankrijk

Ondertussen toert Frank Adam met de Franse editie van zijn vroegere fabels door Frankrijk.’ Livre Premier, Le Désert’ –  Boek Een van de Franse editie van Frank Adams literaire fabels –  staat geprogrammeerd op de Nuit des Livres in Esquelbecq(Frankrijk).Op 2 juli brengt Frank Adam er samen met virtuoos-cellist Lode Vercampt tevens een Franse podiumversie van zijn ‘Fables érotiques – Fables d’Amour’, de bewerking van Boek Drie en Boek Vier van zijn literaire cyclus. In het najaar staan er literaire performances op het programma in Parijs.

Aleksej geselecteerd voor Theaterfestival 2011

Tenslotte is Frank Adams ‘Aleksej’, een groots opgezet  drama over het vader-zoon conflict tussen Peter de Grote en diens zoon Aleksej, ook nog te zien op het Theaterfestival 2011. Dit festival selecteert jaarlijks de meest belangwekkende voorstellingen van het voorbije seizoen. De voorstelling zal op 29 en 30 augustus 2011 opnieuw te zien zijn in het Kaaitheater in Brussel.
Deze theatertekst van Frank Adam werd eerder bekroond met de Prijs Letterkunde voor Dramatische Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2010, en werd in Duitsland geselecteerd op het Kaas & Kappes Theaterfestival 2011.

(Bron: persberichten)