Viert Valentijn met Erotische Fabels – Liefdesfabels van Frank Adam, Lode Vercampt en Klaas Verplancke

February 06, 2012

FABLE EROTIQUE DE FRANK ADAM SELECTIONNEE POUR ‘LA LITTERATURE EROTIQUE NEERLANDAISE EN 80 ET QUELQUES CONTES’ (EDITIONS PROMETHEUS/BERT BAKKER ET LA BIBLIOTHEQUE NATIONALE DES PAYS-BAS)  (LISEZ PLUS…)

_________________________________________________________

Persbericht Uitgeverij Vrijdag – Uitgeverij Davidsfonds/Literair –  kc De Werf Brugge 05.02.2012

 

Auteur-theatermaker Frank Adam en cellist Lode Vercampt performen Erotische Fabels – Liefdesfabels op het literaire stadsfestival Liefde tussen de lijnen op 12 februari in Oostende, in een literaire matinee met Eva Gerlach, Anna Luyten, en Sam Van Parys van The Boney King of Nowhere. Presentatie Fien Sabbe. (Club Terminus, 10u30. Info www.oostende.be).

Van Erotische Fabels –Liefdesfabels kan eveneens worden genoten op vrijdag 17 februari om 20u20 in cc Arscène (Hansbeke).  De prikkelende prenten van illustrator Klaas Verplancke worden feestelijk tentoongesteld in de foyer. (Info@arscene.be, www.arscene.be).

Op donderdag 16 februari zijn Frank Adam en Klaas Verplancke met de absurde, erotische en liefdesfabels om 19u30 voor een literaire ontmoeting te gast in openbare bibliotheek Beernem, een organisatie ism Davidsfonds Beernem-Sint-Joris (www.beernem.be/biblitheek, 050/781128).

Rond Valentijn besteedt de Franstalige editie van Psychologies Magazine naar aanleiding van de Franse vertaling van de absurde fabels aandacht aan… L’âne qui écoute.

www.vrijdag.be, www.davidsfonds.be, www.frankadam.be, www.klaas.be.

__________________________________________________

‘Erotische Fabels’ en ‘Liefdesfabels’ werden geselecteerd voor de Literaire Lente en door Frank Adam bewerkt tot luisterspel voor Klara. ‘Liefdesfabels’ werd genomineerd voor de Cutting Edge Award 2011 en de Literatuurprijs 2011 van de Vlaamse Provincies.

De fabel ‘De man die te vroeg thuiskwam’ werd opgenomen in ‘De Nederlandse erotische literatuur in 80 en enige verhalen van NRC-criticus Elsbeth Etty, uitgegeven door uitg. Prometheus en de Koninklijke Bibliotheek (KB).

__________________________________________________

De pers over Frank Adam & Lode Vercampt:

Broeierige literaire trips vol hartzeer, liefdesgeil en feeërieke bezwering. “Liefde voor het woord” is iets wat je in het podiumwerk van Adam ook onder de gordel voelt. (Wouter Hillaert, De Standaard)

‘Liefdesfabels met cellist Lode Vercampt… Als Behoud de Begeerte zijn Valentijns-voorleesevenement ooit een nieuw elan wil geven, liggen Adams fabuleuze goocheltrucs voor de hand. (Frank Hellemans – Knack)

De pers over ‘Erotische fabels’ en ‘Liefdesfabels’ (boek 3 en 4 van ‘Confidenties aan een ezelsoor’)

Adam heeft op zijn Einsteins nu ook de traditionele liefde in een formule gegoten’ (Knack)

Gedurfd, betoverend, spannend, hilarisch. Een verbaal-filosofisch vuurwerk vol verwijzingen, poëzie en intellectueel plezier. Geniaal. (Klara)