Frank Adam met absurde fabels in vpro-radioprogramma “De Avonden” (Nederland), in zaal de Roode Bioscoop (Amsterdam), in De Groene Amsterdammer, en in Maison de Jules Verne (Frankrijk)

March 27, 2011

Persbericht, 25 maart 2011

Davidsfonds/Literair – Uitgeverij Vrijdag- Kunstencentrum De Werf Brugge

Op uitnodiging van het Nederlandse Letterenfonds verblijft auteur-theatermaker Frank Adam van 2 maart tot 4 april als writer in residence in het Amsterdamse schrijvershuis op het Spui. Hij werkt er aan Belgische Fabels, Boek Vijf van zijn literaire cyclus ‘Confidenties aan een ezelsoor’.

De Avonden, Radio 6, VPRO, 31 maart.  AmsterdamFM, OBA, 1 april

Naar aanleiding van zijn verblijf wordt Frank Adam op donderdag 31 maart geïnterviewd door Maarten Westerveen in het VPRO-programma De Avonden op Radio 6 (www.vpro.nl/programma/deavonden/). Op vrijdag 1 april is hij te gast bij Tyche van Bommel in Kunst & Cultuur op AmsterdamFM, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA, www.amsterdamfm.nl).

De Roode Bioscoop, Amsterdam, 3 april

Samen met de Vlaamse virtuoos-cellist Lode Vercampt brengt hij op zondag 3 april om 16.00 u zijn “Erotische Fabels – Liefdesfabels” in de Roode Bioscoop (www.roodebioscoop.nl).

De Groene Amsterdammer

“Fearing Laughter or Laughing at Fear”

Op 15 maart gaf Frank Adam in het Amsterdamse academisch-cultureel centrum SPUI25 een lezing in “Stories that Matter”, een reeks waarin 10 prominente schrijvers, historici en filosofen de huidige stand van zaken geven over Europa en haar literatuur.  Onder het moderatorschap van NRC-recensente Margot Dijkgraaf trad Frank Adam in dialoog met de Griekse schrijver Takis Theodoropoulos.

Fearing Laughter or Laughing at fear, On the paradox of (European) Stereotypes’, de bijdrage van Frank Adam wordt na de lezingenreeks gepubliceerd in een special van De Groene Amsterdammer.

Absurde Fabels in Maison de Jules Verne (Frankrijk)

Naar aanleiding van de Franse editie van ‘Confidenties aan een ezelsoor’ (Ed. Ousia/J.Vrin) brengen Frank Adam en Lode Vercampt, na hun Nederlandstalige literaire performance in Vlaanderen en Nederland, ook een Franse versie van de Absurde Fabels op scène in Frankrijk.

Dit najaar zijn ze op uitnodiging van het Centre International Jules Verne te gast in het Maison de Jules Verne, het historische pand in Amiens waar de Franse vader van de science fiction het grootste deel van zijn ‘Voyages extraordinaires’ schreef.

Marguerite Yourcenar en de Académie Française

De Bastaard van Brugge – Over toerisme in de kunst.

De Franse literaire organisaties Les Lettres Européennes en Zénon 3000 vroegen Frank Adam om een Belgische Fabel ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Marguerite Yourcenars toetreden tot de Académie Française als eerste vrouwelijk auteur.

‘De Bastaard van Brugge, Over toerisme in de kunst’ wordt in Vlaanderen gepubliceerd in het februari-nummer van het literaire tijdschrift De Brakke Hond.