Erotische Fabels ‘Boek van de week’ in Knack: ‘Erotische hoogstandjes vol verbale finesse’

July 31, 2008

Recensent Frank Hellemans koos Erotische Fabels van Frank Adam als Boek van de Week in Knack en gaf volgend commentaar:

De Fabels van Frank Adam zijn stilaan een fenomeen aan het worden. Deze keer serveert hij erotische hoogstandjes met een groot rodeoortjesgehalte maar ook vol verbale finesse. (Lees meer…)

Adams erotische fabels verschenen voorjaar 2008 in De Morgen met prenten van Klaas Verplancke en werden geselecteerd voor de Literaire Lente.

Najaar 2008 brengt Adam ze op scène voor Kunstencentrum De Werf Brugge, samen met theatermaker Rik Teunis, componist Johan De Smet en de vocale muzen ‘Les voix érotiques de la Belgique’.

Voor vrt-cultuurzender Klara maken hij en kompanen een radiobewerking.

Op 17 augustus is Frank Adam met zijn Erotische Fabels te gast in een ‘Lezen op zondag’-event in de Mezzanine van het CC Casino Koksijde (meer info op www.lezenopzondag.be).

ANDERE PERSSTEMMEN OVER EROTISCHE FABELS:

Frank Adam schijft zich met het derde boek Confidenties aan een ezelsoor (rode draad: erotiek!) in de Voltairiaanse traditie van filosofische parabels in… Een zinnelijke viering van de erotische Verbeelding (interview door Isa Van Dorsselaer in De Standaard der letteren, Lees meer…)

De retorica erotica wordt alle eer aangedaan. Lekker stout en beter dan ‘Van aardbei tot zweepje’ of ander populair erotisch leesvoer. Schrijver én tekenaar zijn begaafd én veelzijdig en dat merk je ook nu weer. (Martine Cuyt in Het Belang van Limburg, Lees meer…)

Een buitengewoon prettig taalgebruik, meeslepende contructies en metaforen. Een betoverende cadans die ook vrouwelijke lezers zal meevoeren. (Biblion, Lees meer…)

Fantasie is zoveel interessanter dan de werkelijkheid’, interview door Lennie Stennissen nav de selectie voor de Literaire Lente 2008, in Letters, Het Nieuwsblad 4 april 2008

Een ijzersterke formule, een gouden ei (Ramblas, Klara)

Een Vlaamse versie van Duizend-en-één nacht. Een boek om te lezen en te hebben. (Exit)

Schitterende verhalen in prachtig vormgegeven boeken’ (Radio 1)

Humoristisch, doordacht, zinnenprikkelend, nooit vulgair of aanstootgevend, expliciet maar teder verhaald (Misdaadromans.nl)

Klassevolle, zinnenprikkelende vertellingen die een plaats naast ieders bed verdienen’ (Feliz)