Literaire bijdragen publicaties


  • De harmonievoorzitter, de tamboer-majoor en de majorette.  Absurde fabel. Geschreven ter gelegenheid van de presentatie van de seizoensprogrammatie 2006-2007 van het Concertgebouw Brugge, door de auteur zelf ten gehore gebracht op 2 juni 2006 in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw Brugge.
  • De ruimte, het Zijn en de liefde. Liefdesfabel. Geschreven in opdracht van het Franse ruimtevaartagentschap ‘Centre National d’études Spatiales’ (cnes) en de franse literaire organisatie ‘Les Lettres Européennes’ in het kader van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie met als thema ‘De Europese Unie en de ruimte’. In: de verhalenbundel ‘Fictions Européennes’ (Cnes/Les Lettres Européennes) en in Uitgelezen, de boekenbijlage van De Morgen 22 oktober 2008
  • De schrijver en de narcist, Valentine on Ice. Liefdesfabel. Geschreven in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen en stad Damme. In: Uitgelezen (De Morgen, 11 februari 2009), prent van ill Klaas Verplancke. Ten gehore gebracht door Frank Adam op de feestelijke opening van de tentoonstelling De Absurde Fabels van Frank Adam (een productie van Winob), op 15 februari 2009 in CC De Cultuurfabriek in Damme, met muzikale begeleiding van componist Johan De Smet.
  • De apotheker. De rabbijn, de imam en de kardinaal. De ouden van dagen in de Tuin van Second Life. Liefdesfabels. In: Snoecks 2010. Met prenten van ill. Klaas Verplancke.
  • Sur Le Mont Noir chez Marguerite Yourcenar. Writer in residence-reportage over de Villa Marguerite Yourcenar in Frankrijk. In: Reiskrant Wegwijzer Magazine, juni 2007.