Frank Adam met absurde fabels in vpro-radioprogramma “de avonden” (Nederland) in zaal de roode bioscoop (Amsterdam) en in de groene amsterdammer

Persbericht, 25 maart 2011

Davidsfonds/Literair – Uitgeverij Vrijdag- Kunstencentrum De Werf Brugge


Het Europese schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam

Op uitnodiging van het Nederlandse Letterenfonds verblijft auteur-theatermaker Frank Adam van 2 maart tot 4 april als writer in residence in het Amsterdamse schrijvershuis op het Spui. Hij werkt er aan Belgische Fabels, Boek Vijf van zijn literaire cyclus ‘Confidenties aan een ezelsoor’.

De Avonden, Radio 6, VPRO, 31 maart. AmsterdamFM, OBA, 1 april

Naar aanleiding van zijn verblijf wordt Frank Adam op donderdag 31 maart geïnterviewd door Maarten Westerveen in het VPRO-programma De Avonden op Radio 6. (www.vpro.nl/programma/deavonden/). Op vrijdag 1 april is hij te gast in Kunst & Cultuur op AmsterdamFM, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA, www.amsterdamfm.nl).

De Roode Bioscoop, Amsterdam, 3 april

Samen met de Vlaamse virtuoos-cellist Lode Vercampt brengt hij op zondag 3 april zijn “Erotische Fabels – Liefdesfabels” in de Roode Bioscoop (www.roodebioscoop.nl).

De Groene Amsterdammer

“Fearing Laughter or Laughing at Fear”

Op 15 maart gaf Frank Adam in het Amsterdamse academisch-cultureel centrum SPUI25 een lezing in “Stories that Matter”, een reeks waarin 10 prominente schrijvers, historici en filosofen de huidige stand van zaken geven over Europa en haar literatuur.  Onder het moderatorschap van NRC-recensente Margot Dijkgraaf trad Frank Adam in dialoog met de Griekse schrijver Takis Theodoropoulos.

Fearing Laughter or Laughing at fear, On the paradox of (European) Stereotypes’, de bijdrage van Frank Adam wordt na de lezingenreeks gepubliceerd in een special van De Groene Amsterdammer.