Redacteur De Brakke Hond

Sinds najaar 1996 is Frank Adam redacteur bij het literaire tijdschrift De Brakke Hond en leverde hij enkele opmerkelijke themanummers af.

In samenwerking met het Vlaams-Nederlandse Theaterfestival bloemleesde hij in 1997 een themanummer met theaterteksten van oa Jan Fabre, Jan Lauwers, Oscar van Woensel, Ramsey Nasr, Peter De Graef, en Peter Verhelst.

Op zijn initiatief bundelde de redactie nieuw Vlaams literair talent in het boek Mooie Jonge Honden, dat mee uitgegeven werd door uitgeverij Van Halewyck (2003) en was bedoeld als opvolger van de bloemlezingen Mooie Jonge Goden en Jonge sla (Kritak/Meulenhoff, resp. 1986 en 1994).

Winter 2004 stelde hij ‘een indrukwekkend nummer’ (Standaard der Letteren) samen over oorlogsjournalistiek met bijdragen van oa Jetteke van Wijk, Rudi Vranckx, Jef Lambrecht, Teun Voeten, Dirk Draulans, Sus Van Elzen.

Op zijn verzoek stelde stripliefhebber en aanstormend dubbeltalent Jan Op de Beeck najaar 2006 een ‘verrassend’ graphic novel-themanummer samen, een ‘staalkaart van de literaire strip in Europa’ (NRC Handelsblad).