Confidenties aan een ezelsoor, Boek Een

Confidenties aan een ezelsoor, Boek Een

‘Ik weet het niet zeker,’ zei de filosoof, ‘maar ik geloof dat ik de mensen haat, louter filosofisch gesproken dan.’ In een stal aan de rand van de woestijn doet een bonte stoet door zorgen gekwelde personages om beurten een confidentie aan een ezel met één oor.

Met dit originele verhalenkader, de geestige filosofische vertelstijl van Frank Adam, en de prikkelende prenten van Klaas Verplancke leest Confidenties aan een ezelsoor niet alleen als een verzameling absurde fabels maar ook als een eigentijdse Canterbury Tales.

Een therapeute in therapie, een moppentapper op zoek naar een publiek, een onhandige zelfmoordterroriste, God in psychoanalyse… De lezer ontmoet een reeks hilarische modérne archetypen die in al hun radeloosheid tegelijk diep weten te ontroeren. Een jaar lang bekoorden Frank Adam en Klaas Verplancke met hun Confidenties het lezerspubliek van De Standaard Magazine.

Deze bundeling, die vijf nieuwe nooit eerder gepubliceerde afleveringen bevat, is een literair-artistieke parel van een zeldzame soort. Frank Adam en Klaas Verplancke publiceerden samen eerder ‘Wat de ezel zag’, een eigenzinnige versie van het kerstverhaal, die ook werd bewerkt tot theatervoorstelling en radio luisterspel.

Pers

Mooi, precieus en pittig. (Radio 1) Lees meer…

Existentieel, ietwat scabreus, melancholisch ook. En perfect in balans. (De Morgen) Lees meer…

Sterk, onderhoudend, humoristisch en pijnlijk. (De Leeswolf) Lees meer…

Wijsheidsparabels die zo uit de sprookjes van 1001 nacht leken te zijn weggelopen. (Knack) Lees meer…