Liefdesfabels

Confidenties aan een ezelsoor, Boek Vier

‘Baad niet in de vijvers van hun ogen,’ zei de apotheker, ‘mijd de sluier van hun schoonheid, en hoed u voor orale betrekkingen.’

Na zijn reis door de begeerte, begeeft de literaire ezel van Confidenties aan een ezelsoor zich op het grillige pad van de liefde.

De bakvis en de puber, De overspelige schoondochter, De bedrogen advocate, De melkboer en de melkboerin de rijke vrouw en haar man Via vermakelijke fabels leert de lezer wat er in de liefde zoal fout kan gaan en hoe het mits wat goede raad ook beter kan.

De geestig filosofische stijl van Frank Adam, de prikkelende prenten van Klaas Verplancke en de openhartige proloog van de uitgeefster maken van dit boek een onmisbare liefdesgids die uw relatie redt terwijl u leest.

Fabels over de liefde bekoorde eerder het lezerspubliek van De Morgen, Snoecks en het Franse tijdschrift Espace(s). De muziektheatervoorstelling Erotische Fabels veroverde Vlaamse theaters en culturele centra. De luisterspelbewerking maakte furore op Klara.

De pers over Liefdesfabels:

‘Ironisch, filosofisch absurd, fantasievol en een tikje stout: al deze ingrediënten zijn perfect gedoseerd en maken van deze Liefdesfabels andermaal een heerlijk gerecht, perfect op smaak gebracht door de prenten van Klaas Verplancke.
Frank Adam: dichter, auteur en performer met een fabelachtige pen.’(Standaard der letteren).

‘Er overkomt je een gevoel van lichtheid en opluchting dat de betere fabelschrijvers, van Jean De La Fontaine en Voltaire tot Gunther Anders, altijd al wisten te evoceren. Adam heeft op zijn Einsteins nu ook de traditionele liefde in een formule gegoten. Verrassend diepzinnige maar evenzeer hilarische fabels. Met een duivels plezier Mephistopheles achterna.’ (Knack)

‘Geniaal’ (Klara)

‘Smakelijke fabels, prikkelende prenten. Een boekje dat je lang op je nachttafel kunt laten rondslingeren’ (Exqi Culture Tv)

‘Wie prikkelende adviezen voor een beter seksleven wil, zal de liefdesfabels van Frank Adam in huis moeten halen. Pareltjes van teksten. Schitterende prenten. Een prachtige leeservaring die literatuur aan erotisch genoegen koppelt.’(Cutting Edge)

‘Een literaire vorm waarmee Frank Adam in korte, geestige stukjes veel kan vertellen over de menselijke natuur in het algemeen en het erotische leven in het bijzonder. Filosofische stukjes die je nu eens doen glimlachen en dan weer doen nadenken. Elk verhaal prachtig geïllustreerd met rijke en gedetailleerde prenten van Klaas Verplancke. een lust om naar te kijken.’(Metro)

De pers over ‘Erotische fabels’

Gedurfd, betoverend, spannend, hilarisch. Een verbaal-filosofisch vuurwerk vol verwijzingen, poëzie en intellectueel plezier. (Klara)

Voor al wie denkt dat filosofie en ezels niet sappig kunnen zijn.  Je krijgt er warempel rode oren van.  (De Standaard der Letteren)

Erotische hoogstandjes met een groot rodeoortjesgehalte maar ook vol verbale finesse. De fabels van Frank Adam zijn stilaan een fenomeen. (Knack)

De retorica erotica wordt alle eer aangedaan.  Lekker stout en beter dan ‘Van aardbei tot zweepje’ of ander populair erotisch leesvoer. (Het Belang van Limburg)