Confidenties! Liederencyclus

Confidenties cd

Johnny Smet (muziek) & Frank Adam (tekst)

Levensliederen van een absurd theaterduo

Nog voor de verschijning op cd had de liederencyclus Confidenties! van componist Johnny Smet en auteur Frank Adam bij het Vlaamse theaterpubliek al een reputatie door de performances van het absurde duo zelf.

Hun combinatie van ironie en melancholie is uniek en veroorzaakt een wonderbaarlijke symbiose van ontroering en hilariteit.

Johnny Smet geniet een zekere cultstatus als componist van theater- en operamuziek en als vaste begeleider van Kamagurka en Jules Deelder. Frank Adam schrijft theater- en operateksten, romans, poëzie, fabels en liederen.

Samen creëerden ze eerder de openluchtopera ‘Urt!’ en de alom geprezen literaire performance van Adams absurde fabels Confidenties aan een ezelsoor. Beide teksten werden bekroond met de prijs voor letterkunde van de provincie West-Vlaanderen, dramatische kunst 2006.

Frank Adam wordt vocaal bijgestaan door de zangers Benoît De Leersnyder en Barbara Verfaillie. De begeleiding is in handen van het muzikaal gestoorde Johnny Smet String Quartet (olv Paul Klinck).

‘Unieke gezongen rijmen waarop De Smet en zijn melodisch gevolg volle gas kunnen geven. Existentieel, melancholisch ook. En perfect in balans.’ (De Morgen.  Lees meer… )

‘Liederen die me deden denken aan die mooie liederen van Bertolt Brecht, waar hij via een poëtische omweg, zijn kritische blik op de maatschappij kwijt kon. Frank Adam is niet alleen een fantastisch verteller maar ook een verrassend goed zanger’ (Pol Arias Radio 1)

‘Johnny Smet bindt met duivels genoegen de strijd aan met om het even welk genre. Een hoogst originele combinatie van tekst en muziek’ (Roger Arteel Theatermaggezien)

Tracklist

1. Lied der Confidenties
2. Lied voor jou en mij
3. Lied van de trieste mandoline
4. Sportvissersnocturne
5. Les mots et l’amour
6. Rapsodie van de zelfmoordterrorist in de straat (op weg naar zijn werk) (Beluister…)
Tegenzang van de man in de straat (ook op weg naar zijn werk, in tegenovergestelde richting)
7. Lied van het Unterich
8. Requiem voor god
9. Wals van de walg
10. Lied van de woestijn
11. Hamstertrojka polka
12. Lied van den modernen tijd

Davidsfonds/Literair en Kunstencentrum De Werf, 2006.
ISBN 90-6306-547-7