Als de bomen straks gaan rijden

Tinne Geuens in Pluizer, november 2011

Sinds Frank Adam in 2001 debuteerde in de kinderpoëzie, worden zijn versjes gesmaakt door heel wat kleuters en kinderen uit de lagere school.

De hedendaagse gedichten die Frank Adam schrijft, maken menig kind aan het lachen.

De prettig gestoorde gedichtjes vatten dan ook de leefwereld van de kinderen perfect samen: snottebellen, bloot zijn, computers, Sinterklaas, een nieuw kindje in het gezin … Frank Adam weet duidelijk wat er leeft bij de jongere generatie.

In ‘Als de bomen straks gaan rijden’ worden meer dan tachtig versjes van deze auteur gebundeld. Ze werden onderverdeeld in elf hoofdstukken.

Voor elk hoofdstuk werd een themagedicht gekozen. De titel van dit gedicht vind je, geschreven in twee mooi gekozen lettertypes, aan het begin van het hoofdstuk. Hierna volgen het gedicht zelf en enkele andere gedichten die een link hebben met het eerste gedicht.

Een groot deel van deze eigenzinnige poëzie verscheen al eerder in één van de dichtbundels die van Frank Adam werden uitgegeven.

De bundel is echter niet alleen de moeite waard voor diegenen die de fijn kabbelende gedichten van Frank Adam nog moeten leren kennen.

Zij die al zijn eerder werk hebben gelezen, kunnen ook nog een warm gevoel krijgen van deze bundel.

Niet alleen zijn de gedichten het waard om keer op keer herlezen te worden, de tekeningen van Milja Praagman illustreren de versjes op een erg leuke manier.

Simpele tekeningen met een strak gekozen kleurgebruik geven de sfeer van het gedicht weer.

Verder is ook de vormgeving een meerwaarde voor dit boek. Mijn hoed af voor Dries Desseyn (Oranje) die deze prachtige vormgeving verzorgde.