Erotische Fabels – Liefdesfabels

Frank Adam & Lode Vercampt  (ism KC De Werf)

In zijn Erotische Fabels heeft auteur-theatermaker Frank Adam het over methoden om de begeerte te prikkelen bij collega’s, over hoe een man en een vrouw samen overspel kunnen plegen, maar ook puur praktische zaken zoals instructies voor verantwoord heimelijk-openbaar masturberen komen aan bod.  In Liefdesfabels heeft hij de traditionele liefde gevat in een Einsteiniaanse formule.

De klassiek, jazz en pop door-kruisende improvisaties van cellovirtuoos Lode Vercampt versmelten in deze literaire performance met de hypnotiserende verhalen van meesterverteller Frank Adam tot één bezwerende literair-erotische trip, die niet zonder spanning, humor en ontroering is.

Premières

De performance ging in première in het Kumulustheater in Maastricht (Nl) en KC De Werf in Brugge (Vlaanderen).  In het kader van Frank Adams writer in residence verblijf in het Europese Schrijvershuis in Amsterdam speelde ze in theater de Roode Bioscoop en op het Story Telling Festival 2011. Nav de Franse editie van de Absurde Fabels brachten Frank Adam en Lode Vercampt een Franse podiumversie in Frankrijk.

Selecties

Erotische Fabels werd geselecteerd voor de Literaire Lente en door Frank Adam bewerkt tot luisterspel voor Klara. Liefdesfabels werd genomineerd voor de Cutting Edge Award 2011 en de Literatuurprijs 2011 van de Vlaamse Provincies.

DE SPEELLIJST vind je hier…

PERS OVER FRANK ADAM & LODE VERCAMPT

‘Adam is, als auteur en verteller, een kei in van emotie en spanning bulkende verhalen verzinnen.  Een meester-parabel-verteller’  (Els Van Steenberghe, Knack)

‘Broeierige literaire trips vol hartzeer, liefdesgeil en feeërieke bezwering. “Liefde voor het woord” is iets wat je in het podiumwerk van Adam ook onder de gordel voelt’ (Wouter Hillaert, De Standaard)

‘Liefdesfabels met cellist Lode Vercampt… Als Behoud de Begeerte zijn Valentijns-voorleesevenement ooit een nieuw elan wil geven, liggen Adams fabuleuze goocheltrucs voor de hand.’ (Frank Hellemans, Knack).

DE PERS OVER EROTISCHE FABELS EN LIEFDESFABELS

(BOEK 3 EN 4 VAN CONFIDENTIES AAN EEN EZELSOOR)

‘Erotische hoogstandjes met een groot rodeoortjesgehalte, vol verbale finesse. De fabels van Frank Adam zijn stilaan een fenomeen. (Knack)

‘Gedurfd, betoverend, spannend, hilarisch.  Een verbaal-filosofisch vuurwerk vol verwijzingen, poëzie en intellectueel plezier.  Geniaal.’ (Klara)

‘Ironisch, filosofisch absurd, fantasievol en een tikje stout: al deze ingrediënten zijn perfect gedoseerd en maken van deze Liefdesfabels andermaal een heerlijk gerecht.’  (Standaard der letteren)