Frank Adam & Lode Vercampt met Absurde Fabels in Oostduinkerke, Amsterdam en Parijs

Persbericht Uitgeverij Vrijdag – 12.10.2011

Frank Adam en cellist Lode Vercampt performen ‘Erotische Fabels – Liefdesfabels’ op het Story Telling Festival 2011 Amsterdam (5 november,  www.storytellingfestival.nl).  En op Zeerotica, Over liefde en lust aan de kust in het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke (25 november, www.visserijmuseum.be).

Op 21 november aan de Sorbonne Paris IV houdt Frank Adam een lezing ‘Discours sur l’absurde’, gevolgd door een literaire performance absurde fabels met Lode Vercampt (Centre Universitaire Malesherbes, www.paris-sorbonne.fr).

Ism Librairie Philosophique J.Vrin en Editions Ousia stellen hij, vertaler Michel Perquy en cellist Lode Vercampt  diezelfde dag in Parijs de Franstalige editie van de absurde fabels voor in Fondation Biermans-Lapôtre (www.fondationuniversitaire.be)

Rond die tijd publiceert de Franse literaire site Babelio.com een interview met Frank Adam (nav van het verschijnen van zijn contes philosophiques ‘Confidences à l’oreille d’un âne.  Livre Premier, Le Désert’) alsook de Belgische Fabel ‘De intellectuelen van Brussel’ (www.babelio.com).

Het literaire tijdschrift De Brakke Hond publiceert voornoemde fabel in het Nederlands en het Frans, Standaard der letteren in het Nederlands.  De fabel is van prent voorzien door illustrator Klaas Verplancke.  De Franse vertaling is van de hand van Michel Perquy (www.debrakkehond.be)

www.vrijdag.be, www.frankadam.be, www.klaas.be, www.michelperquy.be