Selectie Theaterfestival Vlaanderen 2011 bekend

Cutting Edge 26 mei 2011

Vandaag werd in Brussel de selectie van het Vlaamse Theaterfestival bekendgemaakt. Uit 523 voorstellingen weerhield de jury de volgende voorstellingen:

– Berckmans
Jurgen Delnaet/De Tijd
– Warmoes (7+)
Studio Orka
– En Atendant
Rosas
– Gregoria
Bart Meuleman/KVS/RO Theater
– Oblomov
Lazarus
– Nooit van elkaar
Toneelgroep Amsterdam/deSingel
– Aleksej (16+)
HETPALEIS

– Women
Ugo Dehaes/Kwaad Bloed/STUK
– Lethal Inc.
Steigeisen/De Werf

Daarnaast vond de jury ‘Kind’ (Alexandra Broeder/Bonte Hond) ook het herbekijken waard. Helaas kan de voorstelling niet hernomen worden, omdat een aantal spelers niet beschikbaar zijn.

Voorts haalt de jury twee voorstellingen uit de selectie van het Nederlands Theater Festival naar Vlaanderen, meerbepaald ‘Sartre zegt sorry’ van het Nationaal Toneel en ‘Freetown’ van Dood Paard.

De jury bestond dit jaar uit Eva Brems (UGent/Groen!), Valentijn Dhaenens (SKaGeN), Pietjan Dusee (Productiehuis Brabant), Eddie Guldolf (C-Mine Genk) en Sarah Vankersschaever (De Standaard). Met haar selectie wil de jury zowel de artistieke kwaliteit als de verscheidenheid van het theaterlandschap weerspiegelen.

Nieuwigheid dit jaar is ‘Circuit X’. Het publiek kan op het Theaterfestival kennismaken met vijf producties van jonge theatermakers en dansers. Na het festival gaan de voorstellingen op tournee doorheen heel Vlaanderen.

Het Vlaamse Theaterfestival vindt plaats van 25 augustus tot 3 september in Brussel.
Het exacte programma en meer informatie is te vinden op de website van het festival.