Erotische Fabels en liederen over de liefde

Radioluisterspel door Frank Adam, Johan De Smet

en Les Voix Erotiques de la Belgique o.l.v. Edwig Abrath.

Auteur Frank Adam en componist Johan De Smet bewerkten de muziektheatervoorstelling Erotische fabels tot luisterspel voor Klara. Het werd uitgezonden in De Tuin van Eden in afleveringen (21 t/m 28 november) en in een omnibuseditie (31 december 2008).

Adams erotische fabels verschenen voorjaar 2008 in De Morgen en werden samen met de prenten van Klaas Verplancke gebundeld in Boek Drie van Confidenties aan een ezelsoor (Davidsfonds/Literair).

Oktober 2008 bracht Frank Adam ze samen met Johan De Smet en Les Voix Erotiques de la Belgique o.l.v. Edwig Abrath op scène voor Kunstencentrum De Werf-Brugge, in een regie van Rik Teunis.

Adam & De Smet vatten de voorstelling op als een erotische eredienst voor de goden van liefde en erotiek. Elke erotische fabel vloeit over in een lied over de liefde.

Een eredienst van de erotiek.  Betoverend, spannend, hilarisch.  Frank Adam peroreert, heel betoverend als altijd, over de retorica erotica. Puik en gedurfd werk dat soms bewust de schreef opzocht om ons te dwingen op een nieuwe manier naar de oude erotiek te kijken. (Bart Stouten, De tuin van Eden, Klara)

Een mis vol onkuisheid. Een roesopwekkend muziekritueel in de geest van de Decamerone en de Canterbury Tales, briljant getoonzet, vocaal onberispelijk en in een regie waar het testosteron afspat. Zonder ironie, maar schalks breit Adam zijn verhalen aan elkaar. Steeds neigend naar het scabreuze, met nauwelijks verholen pret in het stoute. Adam brengt niet alleen een confidentie, hij doet het met veel zelf-confidentie. (De Standaard)

Opname: Studio Toots (vrt) op 15, 16, 29 en 30 september 2008.  Opname, montage en mastering: Raf De Clercq en Johan De Smet.  Productie: Bart Stouten.  Frank Adam: teksten en zang.  Johan De Smet: compositie, dramaturgie, zang, overdubs en keyboards.  Edwig Abrath: zang, accordeon en keyboards

Les Voix Erotiques de la Belgique: An Anthonis (zang en klarinet), Britt Van Alsenoy (zang, Birgit Langenhuysen (zang)

Regie: Rik Teunis.  Vormgeving en techniek: Nico Vanderostyne, Fabrice Commeyne.  Uitvoerend producent: Pascal Lervant.

Tracklist:

1. In sauna erotica (3:51) 2. O Venus, Mars en Cupido (1:10) 3. De man die te vroeg thuiskwam. Over de velerlei manieren waarop een vrouw haar man kan verrassen (6:43) 4. D’hersens van de vent (2:30) 5. De agent en de brunette. Over methoden om de begeerte te prikkelen bij collega’s (2:58) 6. Ik zal er altijd voor jou zijn (3:09) 7. De koning en de gemaskerde coureur. Over het erotische Zelf (4:28) 8. Le tour de l’amour (3:45) 9. De geheime vriendin. Over de retorica erotica (6:17) 10. ‘k ‘Em ziêr! (3:10) 11. Verleiding, Opwinding, Orgasme & Schuld. Een allegorische benadering van het menselijk verlangen (5:04) 12. Eenzaam, eenzaam…(3:33) 13. Het afrodisiacum. Over de erotiserende werking van prei, gember, neushoornstof en gemarineerde stierentestikels (9:40) 14. Liefde, wilt ons strelen… (2:29)

Muziek: Johan De Smet Tekst: Frank Adam Liedteksten op www.davidsfonds.be, www.dewerf.be, www.frankadam.be