Erotische Fabels – Liefdesfabels

Frank Adam & Lode Vercampt

Literaire performance – ism Kunstencentrum De Werf Brugge

Na het gelijknamige roesopwekkende muziekritueel met Johan De Smet en Les Voix Erotiques de la Belgique (Kunstencentrum De Werf Brugge/vrt-Radio Klara) brengt auteur-theatermaker Frank Adam zijn Erotische Fabels samen met cellist Lode Vercampt op scène in een intimistische versie.

De klassiek, jazz en pop doorkruisende improvisaties van virtuoos Lode Vercampt en de hypnotiserende verhalen van meesterverteller Frank Adam versmelten in deze performance tot één bezwerende literair-erotische trip, die niet zonder spanning, humor en ontroering is.

De Erotische Fabels worden aangevuld met  Liefdesfabels (uitgeverij Vrijdag), geselecteerd voor de Literaire Lente, genomineerd voor de Literatuurprijs 2011 van de Vlaamse Provincies en de Cutting Edge Award 2011.

De performance ging in Nederland in première in het Kumulustheater in Maastricht.  In het kader van Frank Adams writer in residence verblijf in het Europese Schrijvershuis in Amsterdam voorjaar 2011 speelde ze aldaar in theater de Roode Bioscoop.

November 2011 staat ze geprogrammeerd op de finissage van ‘Zeerotica, Liefde en lust aan de kust’ in het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke; en op het Amsterdamse Story Telling Festival 2011, in een late night erotiek-special in combinatie met de Engelse story teller Cat Weatherill.

Naar aanleiding van de Franse editie van de Absurde Fabels brengen Frank Adam en Lode Vercampt in Frankrijk ook een Franse podiumversie.

Tekst & spel: Frank Adam

Cello-improvisaties: Lode Vercampt

Productie: ism Kunstencentrum De Werf

Franse vertaling: Michel Perquy.