Erotische fabels (muziektheatervoorstelling)

De fabels van Frank Adam zijn stilaan een fenomeen (Knack)

Een zinnelijke viering van de erotische verbeelding (De Standaard der Letteren)

Een ijzersterke formule, een gouden ei (Klara)

In opdracht van De Morgen schreef Frank Adam een reeks erotische fabels, ook nu weer geïllustreerd door Klaas Verplancke en intussen verschenen als Boek Drie van Adams literaire cyclus Confidenties aan een ezelsoor.

Met deze alom geprezen Vlaamse Kamasutra stapt de auteur-theatermaker opnieuw de scène op.

Door Adams geweldige vertelexpressie werken zijn filosofische bespiegelingen, erotische tips en haarscherpe close-ups even beklijvend en hilarisch als zijn spannende fabels zelf.

Het zinnenprikkelende concept van Rik Teunis en de lustopwekkende muziek van Johan De Smet slepen de toeschouwer mee in een erotisch continuüm.
De vocale verleidingskunsten van Les Voix Erotiques de la Belgique, drie begeerlijke muzen, houden hem tijdens de nacht uit zijn slaap.

De pers over de muziektheatervoorstelling ‘Erotische fabels’:

Een mis vol onkuisheid, een roes opwekkend muziekritueel, in de geest van Decamerone en Canterbury Tales en in een regie waar het testosteron afspat.

Zonder ironie, maar schalks breit Adam zijn verhalen aan elkaar. Steeds neigend naar het scabreuze, met nauwelijks verholen pret in het stoute. Adam brengt niet alleen een confidentie, hij doet het met veel zelf-confidentie.

Liedteksten briljant getoonzet door Johan De Smet.

Drie sensuele zangeressen. De drie dames van les voix érotiques de la Belgique zijn vocaal onberispelijk en schuwen het niet om sensueel mee te acteren. Ze kirren, smachten hijgen en kreunen.

Alle betrokkenen aan deze productie leveren een puntgave bijdrage, met een sterke gebalde vorm tot gevolg.

(Geert Sels in De Standaard. Lees meer…)

Het doel was : een mooi boek schrijven en een schitterende voorstelling neerzetten. Opdracht glansrijk volbracht.

De voorstelling is ook veel grappiger (dan het boek), vooral omdat Adam dat ook wilde: zijn gestiek, zijn motoriek, zijn uitspraak van de verschillende talen (Frans, Duits en Nederlands) smeken haast om een schaterlach.

Tussen de confidenties door zingen Les Voix Erotiques de la Belgique kerkelijk georiënteerde erotische gezangen vol ‘passie, pathos en absint in d’ésens van de vint’.

Erotische fabels is een voorstelling die zó goed is dat ik ze nog enkele keren zou willen zien.

(Moon Art Gallery. Lees meer…)

De West-Vlaming stond als volleerde crooner het publiek te lijf en kreeg het al snel op zijn hand. Qua volksheid en spitsheid kan ‘Erotische fabels’ wedijveren met ‘The Canterbury tales’ (Cutting edge. Lees meer…)