Frank Adam writer-in-residence in Villa Marguerite Yourcenar (Frankrijk)

May 01, 2007

Confidenties aan een ezelsoor, deel 1

Gedurende de maand mei verblijft auteur-theatermaker Frank Adam als writer-in-residence in de Villa Marguerite Yourcenar in Frankrijk.

In opdracht van de krant De Morgen schrijft hij er erotische fabels voor Boek Drie van zijn ‘Confidenties aan een ezelsoor’.

Samen met zijn ezel heft hij in het land van Jean de la Fontaine bovendien het glas op 15 jaar schrijverschap.

Momenteel toeren er door Vlaanderen drie theaterproducties waarvoor Adam de tekst schreef.

De Jury van de Villa Marguerite Yourcenar selecteerde Adam oa omwille van de ‘originele, satirisch-bijtende, verwoestende humor van zijn fabels die er zich erg toe lenen om op scène te worden gebracht.’

Sinds 2004 is Frank Adam met zijn ‘Confidenties’ bezig aan een omvangrijk literair project dat unaniem lovend wordt ontvangen.

Hij publiceert zijn absurde fabels in de krant, bundelt ze in meerdere boeken, brengt ze zelf op scène, en leverde met componist Johan De Smet gelijk een op de fabels gebaseerde liederencyclus en cd af.

In Boek Eén van ‘Confidenties aan een ezelsoor’ aanhoorde Adams ezel vermakelijke confidenties in een stal aan de rand van de woestijn.

In Boek Twee maakte hij een bewogen wereldreis vol schokkende gebeurtenissen en hartverscheurende ontboezemingen.

In Boek Drie, dat voorjaar 2008 verschijnt, zal hij worden geconfronteerd met erotische bekentenissen. Adam kwam op het idee voor de derde reeks op een ochtend toen hij wakker werd.

De Standaard – De Morgen

De eerste reeks absurde fabels verscheen in De Standaard Magazine tijdens het seizoen 2004-2005. De tweede reeks liep voorjaar 2007 vier maand lang in Uitgelezen, de boekenbijlage van De Morgen. Voorjaar 2008 zal daarin ook de derde reeks verschijnen.

De fabels worden uitgegeven in verschillende boeken door uitgeverij Davidsfonds/Literair, telkens in een luxe-uitgave met de illustraties van Klaas Verplancke.