Frank Adams Confidenties in Frankrijk

June 01, 2008

Op de agenda van auteur-theatermaker Frank Adam staan volgende ‘Franse’ activiteiten gepland:

Op 15 juni brengt hij een Franse versie van zijn erotische fabels op het literaire festival ‘Par Monts et par Mots’ in Frankrijk. Hij wordt daarbij muzikaal begeleid door componist Johan De Smet.

De 10e editie van dit festival staat in het teken van epistolaire literatuur, is getiteld ‘En toutes lettres’ en vindt plaats van 12 tot en met 15 juni in de Villa Marguerite Yourcenar op de Mont Noir, waar Adam vorig jaar als writer-in-residence werkte aan het erotische Boek Drie van zijn absurde fabels ‘Confidenties aan een ezelsoor’. (Estaminet des lettres, Centre de loisir Aux balcons fleuris, 16.00 u, programma te downloaden op www.cg59.fr).

Op 20 oktober leest Adam in het Europese Parlement in Straatsburg een Confidentie die wordt opgenomen in een verhalenbundel over de Europese Unie en de ruimte.
Opdracht tot het schrijven van deze conte philosophique kwam van het Franse ruimteagentschap Centre National d’Etudes Spatiales en de Franse literaire organisatie Lettres Européennes in het kader van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie 2008.

Later dit jaar verschijnen enkele Confidenties in het Frans in het literaire tijdschrift ‘Septentrion’, de Franstalige versie van ‘Ons Erfdeel’. De vertaling is van de hand van Michel Perquy.

Verder in Frankrijk werkte Adam als stemacteur mee aan het muziekfilmproject ‘Miniane/L’été ‘39’ van cineast Laurent Roth en componist Jean-Christophe Marti. In de Shoah uitgeroeide joodse families worden aan de hand van hun zelf gemaakte amateurfilmpjes uit het jaar ‘39 in een film-oratorium opnieuw tot leven gewekt.

Première is gepland in 2009. Roth en Marti maakten samen eerder een operabewerking van ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch.