Adams bekroonde engel spreekt Duits

January 26, 2009

Frank Adams bekroonde jeugdroman De Passie van de Puber, het verhaal van een klungelige engelbewaarder en zijn op hol geslagen beschermeling Jos, verschijnt in het Duits onder de titel Der 666 Reinkarnation, oder Shit happens.
 
Uitgeverij is Gerstenberg Verlag, die ook bekende namen als Jan de Leeuw, Joke van Leeuwen, Floortje Zwigtman en Rotraut Susanne Berner in haar fonds heeft.

Uitgeefster Birgit Göckritz noemt Der 666 Reinkarnation een geestig, ontroerend én provocerend boek dat zowel jeugd als volwassenen zal aanspreken.

Adam won met zijn boek de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2006. 

Zijn theaterversie De jongen die uit zijn lichaam viel, een productie van Kunstencentrum De Werf Brugge, werd gelauwerd met een premie in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Dramatische Kunst 2006.
 
Een erg originele adolescentenroman, een jeugdauteur mét een nieuw geluid’(Annemie Leysen, De Morgen)
 
Een prettig gestoord boek dat de jeugdliteratuur heeft verrijkt met een sympathieke antiheld  (Ed Franck, Standaard der letteren)
 
Scherp, geestig en met grote vaart geschreven (Jury Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 200)
 
Een komisch commentaar op het leven en lijden van een jonge puber.  Een frisse kijk op de problematiek van het pesten (Gazet van Antwerpen)
 
Jos’ verhaal kan wedijveren met andere spirituele puberverhalen als ‘Het geheime dagboek van Adrian Mole’, 13 ¾’ maar het heeft een eigentijds en origineel accent.  Een verfrissende aanrader voor wie uitgekeken is op de klassieke probleemromans.  (Jet Marchau, K+L)