Liefdesfabels genomineerd voor de Cutting Edge Award 2011 en vertolkt op Klara

July 14, 2010

De liefdesfabels van Frank Adam en de bijhorende prenten van Klaas Verplancke werden genomineerd voor de Cutting Edge Award 2011 (www.cuttingedge.be).

Samen met Klara-presentatrice Greet Samyn en cellist Lode Vercampt brengt Frank Adam enkele fragmenten uit de liefdesfabel Het intieme dagboek op Klara, op 20 juli 2010 tussen 18.00 en 19.00 uur in De Tuin van Eden van Bart Stouten.

Liefdesfabels is Boek Vier van Frank Adams literaire cyclus Absurde Fabels Confidenties aan een ezelsoor en is uitgegeven bij uitgeverij Vrijdag, zoals steeds van prenten voorzien door illustrator Klaas Verplancke.

Samen met componist Johan De Smet en theatermaker Rik Teunis bewerkte Frank Adam eerder Boek Een (De Woestijn) en Boek Drie (Erotische Fabels) tot muziektheatervoorstelling en radioluisterspel, in opdracht van Kunstencentrum De Werf Brugge en Klara.

Met cellist Lode vercampt toerde Frank Adam dit voorjaar met Liefdesfabels tijdens de Literaire Lente. Hun literaire performance wordt volgend seizoen hernomen.

De pers over Liefdesfabels:

‘Ironisch, filosofisch absurd, fantasievol en een tikje stout: al deze ingrediënten zijn perfect gedoseerd en maken van deze Liefdesfabels andermaal een heerlijk gerecht, perfect op smaak gebracht door de prenten van Klaas Verplancke.

Frank Adam: dichter, auteur en performer met een fabelachtige pen.’(Standaard der letteren).

‘Er overkomt je een gevoel van lichtheid en opluchting dat de betere fabelschrijvers, van Jean De La Fontaine en Voltaire tot Gunther Anders, altijd al wisten te evoceren. Adam heeft op zijn Einsteins nu ook de traditionele liefde in een formule gegoten. Verrassend diepzinnige maar evenzeer hilarische fabels. Met een duivels plezier Mephistopheles achterna.’ (Knack)

‘Smakelijke fabels, prikkelende prenten. Een boekje dat je lang op je nachttafel kunt laten rondslingeren’ (Exqi Culture Tv)

‘Wie prikkelende adviezen voor een beter seksleven wil, zal de liefdesfabels van Frank Adam in huis moeten halen. Pareltjes van teksten. Schitterende prenten. Een prachtige leeservaring die literatuur aan erotisch genoegen koppelt.’(Cutting Edge)

‘Een literaire vorm waarmee Frank Adam in korte, geestige stukjes veel kan vertellen over de menselijke natuur in het algemeen en het erotische leven in het bijzonder. Filosofische stukjes die je nu eens doen glimlachen en dan weer doen nadenken. Elk verhaal prachtig geïllustreerd met rijke en gedetailleerde prenten van Klaas Verplancke. een lust om naar te kijken.’(Metro)