Soirée Dramatik: Greet Samyn interviewt Frank Adam over zijn theatertekst ‘Aleksej’

October 05, 2010

Persbericht Het Paleis –  Schrijverspodium

Zeventien jaar geleden was de publicatie van een biografie over Peter de Grote van Robert Massie dé aanleiding voor schrijver Frank Adam om Cloaca te schrijven: “Het vader-zoonconflict dat in dat boek werd geschetst was zo uitzonderlijk en tegelijk algemeen menselijk, zo absurd en tegelijk logisch, zo hartverscheurend en dientengevolge ontroerend dat ik tegen beter weten in Cloaca moést maken.”

Na jaren van omzwervingen gaat het stuk, volgens wijlen theatercriticus Wim Van Gansbeke behorend tot het beste van wat er in de laatste kwarteeuw in Vlaanderen werd geschreven, eindelijk op 28 oktober 2010 in HETPALEIS in première.

Frank Adam herlas Massies biografie en werkte zijn oorspronkelijke stuk af voor een doelgroep van 16+. Hij nam in de eindfase niet alleen het vader-zoonconflict maar ook de rol van de moeder onder de loep, kwam tot nieuwe inzichten en herdoopte zijn tekst tot Aleksej.

Op 14 oktober praat Greet Samyn (Klara, De Kunstkaravaan) met auteur Frank Adam over het schrijfproces, de thematiek en de actualiteit van Aleksej. Regisseur Koen De Sutter vertelt hoe het is om de woorden van Frank Adam tot leven te brengen.

Gratis, reserveren nodig. 03 202 83 60 – onthaal@hetpaleis.be

<mailto:onthaal@hetpaleis.be>

Deze avond is een coproductie van HETPALEIS en Schrijverspodium