Première ‘Soep zonder Snor 22 fantasieën’ 6 maart 2016 De Grote Post Oostende

November 28, 2016

Diederik Glorieux (muziek) & Frank Adam (tekst)

In de prettig gestoorde wereld van Broes is er Soep zonder Snor, eet zijn mond graag spinazie maar hij niet, ziét hij zichzelf slapen en wordt hij wakker in zijn droom. Soep zonder Snor is een gezellig absurde muziektheatervoorstelling voor kinderen met veel fantasie en een voorliefde voor sprookjes met een ruwe rand.

Acteur Stefaan Degand kadert Broes’ ongerijmde avonturen met een raamvertelling. Zanger Denzil Delaere (Opera Vlaanderen) geeft Broes gestalte met zijn virtuose tenorstem. Jeugdkoor Rondinella (winnaar Provinciaal Koorfestival 2014) geeft commentaar, stuwt de handeling, experimenteert met geluiden en zoekt samen met harp en slagwerk een bredere, wondere klankwereld op.

Diederik Glorieux (winnaar Provinciale Prijs Muziek 2014) liet zich inspireren door de prettig gestoorde dichtbundel ‘Als de bomen straks gaan rijden’ (Uitgeverij De Eenhoorn) van Frank Adam (winnaar Provinciale Prijs Letterkunde 2010, 2006, 1994, 1992, premies 2014, 2013, 2006) en creëerde een al even mysterieus-absurd muzikaal universum.
Gecreëerd met steun van de Provincie West – Vlaanderen

Een ronduit indrukwekkende voorstelling die op alle vlakken klopt: tekst, muziek en uitvoering zijn van een erg hoog niveau. Dit wil ik absoluut nog een tweede keer zien.‘  (componist Frank Agsteribbe)

Focus WTV-reportage: http://www.focus-wtv.be/nieuws/zin-soep-zonder-snor