Confidenties aan een ezelsoor, Boek Drie – Erotische fabels

COVER EROTISCHE FABELS

‘Als God seks niet had uitgevonden,’ zei de boekhandelaar, ‘dan was de Kamasutra gewoon een geïllustreerde geschiedenis van Oosters klassiek ballet.’

Na zijn eerdere avonturen in de woestijn en zijn omzwervingen rond de wereld, onderneemt de literaire ezel van Confidenties aan een ezelsoor een reis door de begeerte.

Boek Drie bevat vermakelijke erotische fabels zoals De agent en de brunette, De man die te vroeg thuiskwam, Porneia’s Droom, Verleiding, Opwinding Orgasme & Schuld, en vele andere.

De sfeervolle close-ups, de leerrijke tips en de filosofische toelichting van auteur Frank Adam, samen met de zinnenprikkelende prenten van illustrator Klaas Verplancke maken van dit boek een opwindende liefdesgids die in geen enkele slaapkamer mag ontbreken.

Erotische fabels wond eerder al het lezerspubliek van De Morgen op. Met de literaire performance en liederencyclus van de eerste reeks Confidenties veroverden auteur Frank Adam en componist Johan De Smet theaters en culturele centra.  Hun luisterspelbewerking maakte furore op radio Klara.

PERS

Een zinnelijke viering van de erotische Verbeelding. Frank Adam schijft zich met het derde boek Confidenties aan een ezelsoor (rode draad: erotiek!) in de Voltairiaanse traditie van filosofische parabels in… (interview door Isa Van Dorsselaer in De Standaard der letteren, Lees meer…)

Een ijzersterke formule, een gouden ei (Ramblas, Klara)

Fantasie is zoveel interessanter dan de werkelijkheid’, interview door Lennie Stennissen nav de selectie voor de Literaire Lente 2008, in Letters, Het Nieuwsblad 4 april 2008

De retorica erotica wordt alle eer aangedaan. Lekker stout en beter dan ‘Van aardbei tot zweepje’ of ander populair erotisch leesvoer. Schrijver én tekenaar zijn begaafd én veelzijdig en dat merk je ook nu weer. (Het Belang van Limburg, Lees meer…)

Een Vlaamse versie van Duizend-en-één nacht. Een boek om te lezen en te hebben. (Exit)

Verhalen met een betoverende cadans en meeslepende metaforen’ (Biblion)

De pers over Boek Een en Boek Twee:

Even hilarische verhalen als in Boek Een. Heel grappige en erotische tekeningen… een tuin der lusten. (Radio 1)
Beluister…

 

‘Een hedendaagse Candide… een absurde, melancholische, filosofische, kritische én stoute catalogus van de condition humaine, zonder moralistische ondertoon.(Standaard der Letteren. Lees meer…)

Existentieel, ietwat scabreus, melancholisch ook. En perfect in balans. Vol humor en tristesse. (De Morgen) Lees meer…

Sterk, onderhoudend, humoristisch en pijnlijk. Verhalen van alle tijden met typische ingrediënten van deze tijd(De Leeswolf) Lees meer…

Vijftien wijsheidsparabels die zo uit de sprookjes van 1001 nacht leken te zijn weggelopen. (Knack) Lees meer…

Speels en grappig, cynisch en sarcastisch, de gedachten dwarrelen over de pagina’s die op onnavolgbare wijze werden geïllustreerd door Klaas Verplancke en samengevoegd tot een bibliofiel uitgaafje. (Exit)