Belgische Fabels (West-Vlaamse versie) in OC De Kleine Beer (Beernem) Frank Adam & Lode Vercampt

March 09, 2016

Literaire performance met story’s uit het land van het absurde. In het door crisis, rampspoed en komieken geteisterde België van auteur Frank Adam en cellovirtuoos Lode Vercampt maakt de toeschouwer kennis met een reeks geestig-radeloze Belgen: De mensenmanager van Oostende, De schatrijke voetballer van Genk, De vijftigers van Bertrix, De kleine jongen van Hoei…

Dankzij de warm filosofische ondertoon en de klassiek, jazz en pop doorkruisende muzikale improvisaties is er in het vermaarde ‘land van het absurde’ ook plaats voor ontroering, verlichting en troost.

‘Belgische fabels’ ging in première in Vlaanderen in Kc De Werf Brugge; in Nederland op het Storytelling Festival 2013 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het gelijknamige boek verscheen bij Uitgeverij Vrijdag, als Boek Vijf van de literaire cyclus absurde fabels ‘Confidenties aan een ezelsoor’ (met prenten van Klaas Verplancke).

Na vertalingen in het Lets, Frans, Spaans, Engels en (als eerste Vlaams auteur) in het Schots brengt Frank Adam zijn ‘Belgische fabels’ nu ook in het West-Vlaams. Native en andere speakers kunnen genieten van Den illegaal-visscher van Ostende, Den Stadsschitter van Damme, Den Koetsiêr van Brugge, De Zoagers van Zwankendamme, ‘t Oed Wuuvetje uut den Karfoêr, ên veel and’re West-Vlamsche Bêlgen mê nen oêk of.

www.frankadam.be

Plaats & datum: O.C. De Kleine Beer 15 februari 2016
Organisatie: O.C. De Kleine Beer en bib Beernem i.s.m. Culturele Raad Beernem