De Standaard der Letteren beveelt ‘Als de bomen straks gaan rijden’ aan bij de Sint

December 05, 2011

FABLE EROTIQUE DE FRANK ADAM SELECTIONNEE POUR ‘LA LITTERATURE EROTIQUE NEERLANDAISE EN 80 ET QUELQUES CONTES’ (EDITIONS PROMETHEUS/BERT BAKKER ET LA BIBLIOTHEQUE NATIONALE DES PAYS-BAS)  (LISEZ PLUS…)

_________________________________________________________

‘Misschien gooit Sinterklaas straks wel een boek door de schoorsteen.  Recensente Vanessa Joosen van De  Standaard der letteren geeft hem alvast ‘Als de bomen straks gaan rijden’ van Frank Adam en illustratrice Milja Praagman als tip:

‘Een sprankelende bundel kinderpoëzie, voor kleuters, grotere kinderen en speelse volwassenen. Adam schept er plezier in taboes te doorbreken en filosofische vragen stellen, en doet dat met veel verbeeldingskracht. In Milja Praagman heeft hij een echte soulmate gevonden. (Een) illustratrice (met) een uitstekend gevoel voor humor (en) veel fantasie.’ (Lees meer…)

ANDERE PERSREACTIES

Zoveel dichtbundels komen er niet uit, en wanneer ze zo mooi vormgegeven en geïllustreerd zijn als ‘Als de bomen straks gaan rijden’ is dat dus dubbel goed nieuws. Het is heel aangenaam dat Adams stem weer klinkt in de kinderliteratuur’

(Edward van de Vendel. Lees meer…)

De prettig gestoorde gedichtjes, gesmaakt door heel wat kleuters en kinderen uit de lagere school, vatten de leefwereld van kinderen perfect samen. Zij die al Frank Adams eerder werk hebben gelezen, kunnen ook nog een warm gevoel krijgen van deze bundel.

De tekeningen van Milja Praagman illustreren de versjes op een erg leuke manier.  Hoed af voor Dries Desseyn (Oranje) die deze prachtige vormgeving verzorgde.”

(Pluizer.  Lees meer)

‘Adam slaagt er als weinig anderen in dat genre in om elke betutteling te vermijden en kinderen uit te nodigen om zich te verwonderen.

Tijdloze poëzie, thema’s die een breed spectrum bespelen, compact mooi uitgegeven.’

(Exit Magazine, Lees meer…)

‘Een lekker dikke dichtbundel. Met veel gevoel voor ritme en vaart staat Frank Adam stil bij de dingen die je elke dag kan tegenkomen of meemaken.

Hij filosofeert over familie, ziek zijn, je lichaam, de dood, slapen, de feestdagen… Ook al gaat het soms over serieuze onderwerpen, bijna altijd zitten er ook woordspelletjes in de gedichten.

De tekeningen zijn erg kleurrijk en fantasievol.’

(Vlieg, Cultuurnet Vlaanderen.  Lees meer…)

‘Korte, ritmische en vrolijke gedichtjes over kleuters die kattenkwaad uithalen maar tegelijk ook eigenzinnige vragen durven stellen. De verwondering is groot en de humor nooit veraf.

Frank Adam slaagt erin de gevoelens en gedachten van kinderen raak en gevat neer te pennen. De illustraties van Milja Praagman zijn eenvoudig en maken het gedicht op een leuke manier aanschouwelijk.’

(Etiket.  Lees meer…)

‘Kinderpoëzie op het lijfje van het jonge publiek geschreven’

(Theatermaggezien)

‘Zelden doet een jong publiek een zo degelijke ervaring op in verband met het samengaan van woord en klank, van taal en muziek. Frank Adam en Lode Vercampt: muzische vissers in een klankrijke verzenvijver.

(Theatermaggezien over de gelijknamige poëzievoorstelling van Frank Adam en cellist Lode Vercampt, een productie ism KC De Werf Brugge.  Lees meer…)